Elin Laurell– ny Transport Director på Aditro Logistics

Det händer mycket i Elin Peterssons liv just nu. För ungefär 3 veckor sedan gifte hon sig och fick i samma veva frågan om hon kunde tänka sig att axla rollen som ansvarig för Aditro Logistics transportavdelning. I det förstnämnda fallet innebär förändringen att Elin ändrar sitt efternamn från Petersson till Laurell.
I det andra fallet att hon byter sin titel från Transport Development Manager till Transport Director. Båda fallen innebär ett stort ansvar.

”Jag sa Ja i kyrkan och jag tackade Ja till tjänsten som Transport Director, men jag är allt annat än en JA-sägare i övrigt”, kommenterar Elin.

Kundens förlängda transportavdelning
Elin är i botten civilingenjör inom transportsystem, med inriktning mot optimering. Elin har varit hos Aditro Logistics i 1,5 år och har även i sin tidigare roll stor erfarenhet kring hur transportavdelningen kan göra skillnad för företagets kunder. Hon beskriver transportavdelningen som en vital del i Aditro Logistics helhetserbjudande inom Fulfillment, där produktintensiva företag får ta del av företagets hela erbjudande end-to-end, från inleveranser, lagring, plockning, packning och transporter. Det är en modern 3PL-verksamheten som dagligen hanterar tusentals leveranser. Förutom den integrerade delen inom Aditro Logistics övriga tjänster erbjuder man en 4PL-tjänst, där Aditro Logistics transportavdelning blir kundens förlängda transportavdelning. Vad är det då som särskiljer Aditro Logistics transportavdelning från andra transportenheter?

Elin svarar snabbt, ”Vi är otroligt duktiga på att hantera komplicerade transportkedjor där olika transportslag ingår. Genom vårt kontrolltorn har vi alltid stenkoll på var godset befinner sig i kedjan och vi är en mänsklig kontaktpunkt för vår kund under hela transportkedjan.”

En transportmarknad i förändring
En av anledningarna till att Elin tackade ja till rollen som Transport Director var att transportmarknaden befinner sig i ett enormt skifte just nu. Vi bär alla ett ansvar för hur vi ska reducera utsläppen på vår planet och smartare transporter är en viktig del i den omställningen.

”Vi står inför en enorm transformation kring hur vi hanterar logistikflöden. Det gäller så väl lokalt som globalt. Med våra volymer är vi en viktig kravställare på hur transporter utförs och vi märker att våra kunder blir allt mer aktiva i de här frågorna”, berättar Elin.

Som en del av Posti Group har Aditro Logistics höga ambitioner kring att vara en aktiv del av omställningen. Posti Group har som en av de ledande aktörerna på marknaden aviserat det tydliga målet att 2030 ha en klimatneutral verksamhet – med noll koldioxidutsläpp. Man har även tagit emot en rad priser för sitt miljöarbete. I Sverige har Aditro Logistics endast ett antal egna transportfordon. Dessa rullar redan nu på HVO100 som är ett fossilfritt dieselalternativ som minska klimatpåverkan med uppemot 90 %. Men ambitionerna framåt är betydligt högre en så.

Aditro Logistics samarbetar med de flesta etablerade transportörer på marknaden och kan på så sätt skräddarsy logistikflöden som är optimala för respektive kunds behov. Som en stor svensk transportköpare har man enligt Elin stora möjligheter att vara en branschdrivande kraft mot ett mer hållbart samhälle.

Elin är till vardags på Aditro Logistics Fulfillment-center i logistiktäta Jönköpingsregionen, närmare bestämt Torsvik. Men med den nya rollen kommer fler resor för att besöka kunder, partners och fullfillment-centers i hela Norden.

Föregående
Föregående

Sveriges största läkemedelsdistributör, Tamro, ger Aditro Logistics utökat förtroende i nytt avtal.

Nästa
Nästa

Aditro Logistics organiserar för tillväxt