Välkommen till Aditro Logistics

Gå direkt till innehåll...
2020-04-02

Förvärvet av Aditro Logistics innebär en starkare närvaro i Norden för Posti


Posti Group

Press Release 2 April 2020

Förvärvet av Aditro Logistics innebär en starkare närvaro i Norden för Posti

Den 24 februari 2020 meddelande det finländska postföretaget Posti Group Corporation att man signerat ett avtal om att förvärva det svenska logistikföretaget Aditro Logisitics AB. Förvärvet behövde godkännas av svenska konkurrensmyndigheten, något som nu gjorts, vilket innebär att Posti idag den 2 april 2020, slutfört förvärvet av Aditro Logistics AB.

”Jag är mycket glad över att kunna meddela att förvärvet av Aditro Logistics nu är godkänt och slutfört. Förvärvet ligger i linje med Postis mål att utöka vår verksamhet inom logistik, paket och e-handel. Jag är glad över möjligheten att kunna utveckla och utöka vår nordiska serviceportfölj tillsammans med våra nya kollegor på Aditro Logistics. Tillsammans kan vi stödja våra kunder till att bli ännu mer konkurrenskraftiga”, säger Turkka Kuusisto, vd och koncernchef för Posti Group. “Genom att kombinera Aditro Logistics expertis och marknadskännedom med Posti’s kapacitet och internationella expertis är jag övertygad om att vi har en vinnande kombination för tillväxt i framtiden,” lägger Kuusisto till.

”Vi har över 40 års erfarenhet av att tillhandahålla lagerhållningstjänster, bemanning och transporttjänster till en bred kundbas. Vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla avancerade kontraktslogistiska outsourcing-lösningar tillsammans med Posti”, säger Johannes Gussander, vd för Aditro Logistics.

Ett ledande nordiskt logistikföretag

Aditro Logistics är ett av Nordens ledande logistikföretag. Företaget erbjuder en bred portfölj av logistiktjänster som lagerhållning, bemanning och transporttjänster. Aditro Logistics har sex lager i Sverige och ett i Norge, med totalt cirka 230 000 m2 lagerutrymme. År 2019 uppgick Aditro Logistics nettoomsättning till cirka 100 miljoner euro (cirka 1 100 miljoner SEK) och företaget har 1 100 heltidsanställda.

Aditro Logistics kommer att drivas som en oberoende affärsgrupp inom Posti Group.

Press release om förvärvet 
https://www.mynewsdesk.com/se/aditro-logistics/pressreleases/det-finska-post-och-logistikfoeretaget-posti-foervaervar-det-svenska-logistikfoeretaget-aditro-logistics-2975378

Mer information:Kommunikationsavdelningen: tel. +358 (0)20 452 3366

Om Posti
Posti är Finlands ledande tjänsteleverantör inom post- och logistikbranschen. Vår kärnverksamhet omfattar posttjänster, paket, frakt och logistiktjänster. Vi har landets mest omfattande tjänstenätverk och besöker omkring tre miljoner hushåll och företag under vardagar. Vi ser till att vardagen förlöper smidigt i 8 länder. Vår omsättning år 2019 var 1 565 miljoner euro och vår personalmängd är cirka 20 000. 
www.posti.com