Välkommen till Aditro Logistics

Gå direkt till innehåll...
2020-06-26

Aditro Logistics fortsätter sin tillväxtresa – ingår avtal för expansion om 120 000 kvadratmeter


Jönköping, Sverige, juni 2020

Logistikbolaget Aditro Logistics har tecknat avtal om att expandera ytterligare genom nya logistikcenter i Vaggeryd på totalt ca 120 000 kvm. I första etappen byggs en fastighet om ca 50 000 kvm. Fastigheten ska vara redo för inflytt i januari 2022 och kommer ha FMCG-fokuserade automationslösningar. Aditro Logistics har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt och växt ca fyra gånger mer än marknaden. Bolaget planerar för att fortsätta sin starka tillväxt och nu med support av de nya ägarna, Posti Group. Aditro Logistics besitter i och med detta över 350 000 kvm logistikcenter. Fastigheten byggs av CH Square vilken blir deras första fastighet i Jönköpingsregionen.

-Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med 140 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med CH Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander VD Aditro Logistics.

-Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro Logistics och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro Logistics och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg, Partner i CH SQUARE.

– Aditro Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun. 

– Samtidigt som Aditro Logistics har fått ett optimalt läge utmed E4:an med egen järnvägsanslutning och snabba vägar ut till Europa, så skapar etableringen också positiva effekter för vårt samhälle i form av fler arbetstillfällen, nya invånare och mer liv och rörelse, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

För mer information, vänligen kontakta:

Johannes Gussander, VD Aditro Logistics
0723 970 333
Johannes.gussander@aditrologitics.com

Alexander Söderberg, Partner CH Square
0729 71 43 40
alexander@chsquare.se

Om Aditro Logistics

Aditro Logistics är ett logistikbolag verksamt i Norden, med över 240 000 kvadratmeter i egna logistikcenter. Företaget erbjuder logistiktjänster inom 3PL, 4PL och bemanning. Bolaget är sedan april 2020 en del av Posti Group.